Осемкилометровата отсечка до село Лилково е в потресаващо състояние. След дъждовете от последните дни чакълираният път наподобява лунен пейзаж. Това споделят притеснени очевидци в социалните мрежи. 

Въпреки многото сигнали, асфалт по пътя никога не е бил полаган, споделят пловдивчани. Както се вижда от снимките, на места настилката е особено компрометирана.

Наш репортер потърси коментар от община "Родопи". Оттам обясниха, че въпросната отсечка е част от републиканската пътна мрежа и се поддъжа от АПИ.

"От страна на община Родопи са изпратени писма, че пътят е в лошо състояние и се нуждае от цялостен ремонт. Отговор от АПИ към момента няма. Пътят наистина е в ужасно състояние, а придвижването по него е трудно. Асфалтирана е единствено 3-километровата отсечка по пътя до Ситово, която се поддържа от общината. Участъкът до село Лилково е на чакъл", заявиха от местната администрация. 

Направихме опит да се свържем и с Областно пътно управление - Пловдив. За съжаление, никой не отговори на обявените телефони. 

Очаквайте подробности!

Снимки: Забелязано в Пловдив