Условна присъда от една година и половина лишаване от свобода с три 3 години изпитателен срок получи 26-годишният мъж, който задигна мобилни телефони от магазин на булевард "Руски" в Пловдив. 

На 1 юни той влязъл в магазина и поискал да разгледа различни видове апарати, след което се спрял на два от тях, които били най-скъпи, и започнал да се интересува от характеристиките и цените им. Продавачката започнала да му обяснява и докато държала телефоните в ръцете си, мъжът ги дръпнал, след което блъснал жената и избягал от помещението.

Точно в този момент по булеварда се движел собственикът на магазина. Той видял как мъжът излязъл от магазина и започнал да бяга по улицата. Собственикът го подгонил, при което мъжът изхвърлил двата телефона и се опитал да се скрие в двора на близка къща.

През това време продавачката подала сигнал на тел. 112 и на място пристигнал дежурен полицейски патрул и разследващ полицай от Второ Районно управление на МВР - Пловдив. Собственикът успял да настигне крадеца, заловил го и върнал отново в магазина, където го предал на служителите на МВР.

Двата мобилни телефона, които са на обща стойност 868 лева, са били иззети като веществени доказателства, описани за нуждите на бързото производство и върнати на техния собственик. Крадецът - Георги С. - е бил задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. На 2 юни Районна прокуратура-Пловдив му е повдигнала обвинение за грабеж, а на 3 юни той е бил осъден в срока на 72-часовото задържане.

Мъжът има чисто съдебно минало, направил е самопризнание и е изразил е съжаление за постъпката си. Щетите от престъплението са възстановени. Присъдата е постигната след споразумение между прокуратурата и адвокатите на обвиняемия, одобрено от Районен съд-Пловдив, и е окончателна.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg