Улицата, която води до общежитията на Английската и Руската гимназия, е една от най-разбитите в район Северен. Всеки, на когото му се е наложило да влезе по този малък път, не иска да се връща повече. Хиляди ученици от различни градове прекарват седмицата си в общежитията на ЕГ „Пловдив”и ЕГ „Иван Вазов”. Често се налага семейства или таксита да влизат с колите си по малката тясна уличка, която е осеяна с десетки кратери.  Когато автомобилите минат през тях, издават ужасни звуци, които съвсем не се доближават до лирическите ноти на Бетовен. „Улицата е в окаяно състояние, „дупка до дупка” би било меко казано. Разпилени стъкла от близката изоставена сграда и пълна тъмница допълват кошмара.”, коментира читателят, който ни подаде сигнала.

Оказва се, че заради разбития път често таксиджии отказват да влизат по тази малка уличка, което пък носи допълнителни терзания на младите хора, които нямат сили да понесат целия си багаж до общежитията.

„Случвало се е шофьор на такси да ме упреква и обвинява за състоянието на улицата”, твърди ученичка от ЕГ „Пловдив”. Редица семейства са принудени да ремонтират колите си, когато са минали през някой от рововете на трасето.

Наша проверка установи, че от председателския комитет на общежитията са правили опит да привлекат вниманието на директора на ЕГ „Пловдив” чрез единодушна подписка за ремонт на пътя до общежитието. Тя  е била изпратена до районния кмет, но отговорът е бил, че въпросната улица е собственост на ЕГ „Пловдив” и именно затова училището носи отговорност и то трябва да отдели средства за подновяване и основен ремонт.

Хиляди ученици и студенти, които обитават района, всекидневно се оплакват и търсят начини за предотвратяванео на проблема, но в крайна сметка остават само с молбите си и се надяват проблемът да бъде решен преди да завършат.

 

Автор: Петра Търгова, старажнт-репортер TrafficNews.bg