Родители и учители се обвиняват взаимно за състоянието на 12-годишното момче, което попадна в болница след алкохолно натравяне.

Петокласникът от котелското село Кипилово е приет по спешност в сливенската болница, след купон в училище. Децата успели да си купят уиски от магазин в близост до школото, да го внесат в класната стая и да се почерпят по случай края на учебната година без да ги усетят. 

Учителите са категорични, че не са ги оставяли без надзор повече от 3 минути. Дирекоторката на училището, твърди че за случката е виновно семейството на момчето, защото така било възпитано. Пред камерата на Нова телевизия родителите на пострадалото дете, обвиниха за случая учителите и магазинерката, която е продала алкохол на децата.

Айше Исмаилова - майка на пострадалото момче обясни, че предния ден тийнейджърите събирали по пет лева и отишли да празнуват в училище.” Обясни ми детето, че ще си купуват кебапчета, безалкохолно. През ума ми не е минавало, че алкохол ще купуват. Учителите къде са били децата като пият, как го е внесло в училище!".

Така и никой от педагозите не е забелязал, че почерпката всъщност е била сериозен алкохолен запой. Те твърдят, че дацата са внесли в класната стая само сладки и кола. Директорът на ОУ „Кирил и Методий" с. Кипилово - Иванка Момчарова обясни, че децата „скрили бутилката в шкафа, вадили са от там и са размесвали с оригинална кола и за това нито учителите нито аз успяхме да разберем нещо, да помиришем. Лошото е това, че в желанието си да се скрият от нас са пили на екс. Постоянно около тях имаше учители". 

Според Драгомира Венкова, ученичка в пети клас, никой не ги е питал, когато в магазина си напазарували алкохола. Директорът на училището твърди, че децата не са оставяни без надзор, просто са били изобретателни и са успели да заблудят учителите.

След инцидента въпросния магазин е затворен. За щастие детето е вън от опасност, изписан е от болницата и ще започне ваканцията с лечение в къщи.

TrafficNews.bg