Буден читател на TrafficNews.bg разреши загадката около времеемкия процес по полагане на маркировка за велоалеи, който доведе до километрични задръствания във всички ръкави на кръстовището на бул. "Мария Луиза" с бул. "Източен".

"Задръстването на бул. Мария Луиза започва от църквата Св. Петка и стига до кръстовището с бул. Източен - вече 6 часа е така! Но най-голият абсурд не е в това, че рисуват велоалеи в час пик, както вие споменахте по-рано, а в това, че работливите художници са кръстосали крака и необезпокоявано си лежат на тротоара! Възмутително е!", пише читателят ни.

Оказа се, че работниците в Пловдив, са открили начин да развенчаят хумористичния афоризъм "Защо работиш седнал? Защото не мога легнал...". Как обаче успяват да извършват арт дейността с боя и четка от легнало положение, е прелюбопитен въпрос, който се оказа в полето на интерес на стотици, решени да се докопат до рецептата и да я приложат на работното място.

Една от правдоподобните версии гласи, че работниците са посветени в мистичното учение на "Тайната", което гласи, че когато много искаш нещо - то се случва. Познавачи на работния процес пък прозряха използване на телекинеза,  тъй като не намериха по-рационален довод за рисуване от легнало положение. 

Каквото и да е обяснението обаче, методите на "художниците" не се оказаха продуктивни, а  трудовата офанзива по "неуморно" рисуване на велоалеи се проточи цял ден, както и километричните тапи, които се образуваха на всички подстъпи на кръстовището.

Припомняме, че по същото време шофьорка се саморазправи с блокиращ пътен знак, качи возилото си с две гуми на тротоара и премина през новата велоалея и окупираното шосе на бул. "Мария Луиза".


 
 
 
 
 
 
 
 
 

TrafficNews.bg