Деца и възрастни се оказват в плен на паркираните по тротоарите коли в пловдивския квартал Христо Смирненски. Хората са принудени да се движат по натовареното шосе, защото десетки автомобили окупират местата за пешеходци по улица „Бряст”. Това сигнализираха притеснени пловдивчани до редакцията на TrafficNews.bg

“По тях се паркира необезпокоявано, а ние и децата ни се налага да вървим по шосето. Наскоро поставиха антипаркинг колчета, но само за парковете. Явно пешеходците не са приоритет”, пише в сигнала си читателка.

Неколкократно е сигнализирано до спешен телефон 112. Глобите обаче не плашат наглеците, тъй като още на следващия ден тротоарите са били превзети отново от коли. На отсрещната страна се намира детска градина и по думите на жителите на района хлапетата няма откъде да преминават. Родителите се опасяват, че скоро ще се стигне до инцидент.

В района се оказва, че да си намериш място, е цяло изпитание. Магазини, салони за красота, ресторант - все обекти, пълни с клиенти, които няма къде да спрат.