Tабелите за паркиране в районите със Синя зона вече показват новите цени, видя репортер на TNS.bg. Но интересното в случая е, че вместо подмяна на старите метални табла Общината е предпочела да си купи маркер и да си допише „50 стотинки” над съществуващото вече левче за час.

От днес пловдивчани и гостите на града ще могат да се запознаят официално с новите цени за престой. Надяваме се обаче те да са добре със зрението, защото написаното с маркер едва се забелязва. Промяна в таксата за SMS няма. Както преди, така и сега, цената ще е 1.50 за час.

Както по-рано днес TNS.bg писа, разширява се и обхватът на платените места и се увеличава броят на дните от седмицата, в които ще се плаща за тях. Така платеното паркиране ще важи от понеделник до събота включително. В неделите пък също има паяк, който ще дежури и вдига неправилно паркиралите автомобили. 

Постепенно ще се върви и към автоматизация на платеното паркиране. Скоро ще се монтират и първите автомати, които ще издават билети с различна продължителност. От тях ще могат да се плаща за 15, 30 или 45 минути.

Още по темата може да видите ТУК

TNS.bg