Поредното опасно селфи изправи косите на пловдивчанка, която станала свидетел на „геройския подвиг”. Този път в главната роля са двама тийнейджъри на възраст между 15-19 години, които решили да разчупят малко скучните си снимки и да си направят една от малко по-високо. За целта се покатерили на строителен кран. Действието се развива няколко дни преди първия учебен ден на строеж на ъгъла на булевард „Руски” и улица „Янко Сакъзов”. Жената, която е видяла опасната игра, веднага е сигнализирала на телефон 112, но докато дойдат униформените, децата вече били слезли.

„Гледката беше ужасяващо стресираща. Надявам се поне да засилят мерките за сигурност на такива строежи – да има ограда или охрана, за да пречат на такива безразсъдни деца, които може сериозно да пострадат”, коментира нашата читателка.

Припомняме, че това не е първият такъв случай в града. В началото на месец юли съобщихме за други двама „герои”, които също се покатериха на друг кран в района.

При строителни дейности и поставянето на такъв тип техника, работа на инвеститора и строителния контрол е да ограничават достъпа до крановете. Явно обаче пак някой не си е свършил работата и хлапетата са се възползвали от това.