Цената на кутия с маски достигна 150 лв.! За това сигнализира в социалните мрежи жителка на Плевен, която закупила предпазните средства от аптека в града. От касовия бон става ясно, че кутията съдържа 50 броя маски на единична цена от 3 лв.

„На вниманието на Гешев, Ананиев и Бойко Борисов! На касовия бон има адрес”, апелира гражданката в социалните мрежи.

Друга читателка на TrafficNews.bg се натъкна на пловдивчанин, решил да припечели от продажба на дезинфектанти в социалните мрежи. От профила му в Инстаграм става ясно, че младежът разполага с цели кашони от така търсения продукт. Цената на едно шишенце, съдържащо 75 милилитра дезинфектант, е цели 7 лв. 

Това далеч не са най-фрапантните случаи на злоупотреба при продажбата на предпазни средства. Припомняме, че вчера, по време на среща с президента, президентът на КНСБ Пламен Димитров сигнализира, че цените на дезинфектантите в търговските обекти са ударили тавана. 

"Държавата трябва да предприеме действия за предлагане на максимални допустими цени, най-вече на дезинфектантите. 50 мл. гел в момента струва 13 лв. Научих, че една от фирмите е предложила литър за 900 лв.", каза Димитров.

Синдикатите поискаха правителството да вземе спешни мерки, като въведе максимални цени на всички защитни средства, в това число - дезинфектанти, ръкавици, маски и др.

По всичко личи обаче, че докато това не се случи "находчиви" търговци и хитри потребители в социалните мрежи ще продължат да търсят бърза печелба, възползвайки се от весобщата паника и кризисната обстановка.