Заради инициалите Д.Р. на 27 г. от Нови пазар, които са се появили в полицейска сводка на пресцентъра в Шумен от 10 октомври т.г., сериозната връзка и бъдещата сватба на 27-годишния Джунейт Рейм била пред провал. За това се оплака младият мъж пред „24 часа”. „Елате да говорим, много ми е важно. Спасете любовта ми”, примолил се по телефона Джунейт.

На 10 октомври се появила информация за 51-годишна безимотна жена от шуменско село, която е направила опит в кантората на нотариус в Шумен да завери пълномощно за ниви с личната карта на варненка. Жената се появила там в 10 часа, но в кантората като видели, че личната й карта е чужда, повикали полицията. „За изясняване на случая били снети сведения от З.Т./40г./ от село Кюлевча и Д.Р./27г./ от Нови пазар, заподозрени в съучастие в опита за измама”, пише в прессъобщение на полицията до медиите.

В коментарите пък на местно електронно издание някой анонимно написал, че това сигурно е работа на новопазарската мафия и на „Джунката”. Как любимата му го е разпознала в тези инициали, не е ясно. Но работата станала още по-сериозна на другия ден, когато майка й, която редовно си купувала единствения местен ежедневник, прочела и тя новината. И тя по инициалите разпознала бъдещия си зет и ребром поставила въпроса какво е направило това момче, че неговото име го има във вестника.

„По годините ме разпознала, от Нови пазар съм и съм на 27 години”, предполага Джунейт. Оказва се, че въпросните инициали наистина били негови, но той не бил замесен. Целия този ден бил от 9 до 14 часа в кантората на нотариус, но друг, от Нови пазар и алибито му било бетон. Не е могъл по същото време да е с бил и с дамата при шуменския нотариус. В 14 часа като излязъл от кантората на новопазарския нотариус от полицейска кола му присветнали. Казали му да се качи и да чака колегите им от Шумен.

Шуменските криминалисти го докарали в управлението, но според него само след 10 минути го пуснали да си ходи и дори му се извинили. Накарали го само да опише как е минал денят му. „Ако можем нещо да оправим. Не искам да имам лош имидж пред нейните родители. С майката сме се виждали, но с бащата още не и как да се появя, при такива приказки”, тревожи се младият мъж, който е завършил техникум по машиностроене в Шумен.

Та това е историята с инициалите му. И от полицията потвърдиха, че младият мъж не е бил задържан, а само са му били снети сведения, но не казаха и дума повече как така тези инициали са се появили в сводката. Според Джунейт той легално се занимавал в посредничество за продажба на ниви из Делиормана и е декларирал, че получава комисиони от тази се дейност. Или жената нарочно е дала моето име, или полицаите сами са решили, че съм замесен, умува Джунейт Рейм.

„С ръка на сърцето казвам, че не съм замесен”.

TrafficNews.bg