Миризма, мръсотия и хлебарки тормозят жителите на блок в пловдивския квартал „Тракия”, а източникът е ресторант, намиращ се на метри от входа им. Доскорошният собственик на обекта "Мястото при бат Жоре" изградил заден вход на няма и два метра от терасите на живущите в блок 90. Преди няколко седмици заведението се сдобива с нов собственик. Боклукът и опасната дървена конструкция обаче остават, сигнализират жителите на вход "А".

Сагата започва преди няколко години, когато се появява пристройка. Според местните те е незаконна.  На мястото изниква дървено стълбище, което води началото от стълбищната площадка на входа. Помещение, което принадлежи на жителите на блока, е превърнато в склад. 15 дни, след като собственикът освобождава обекта, теренът е затънал в мръсотия, а петната от олио все още се виждат на стълбите.

„От кухнята се носеше отвратителна миризма, а олиото изкарваха в съдове, които често пъти протичаха. Използваха този вход, за да зареждат продукти”, разказаха пред репортер на TrafficNews.bg живущите в блока. Дървената конструкция и стълбището, които били използвани до скоро, в момента се рушат.

След като обектът бил освободен, местните се изправили и пред друг проблем – появили се хлебарки. Според тях насекомите са дошли именно от заведението.

Хората в района твърдят, че конструкцията се е появила преди около 4 години, когато кръчмата била стопанисвана от друг собственик. Тя неведнъж е попадала в полезрението на медиите. Само допреди няколко години собственик бе известният пловдивски ресторантьор Георги Николов. Ресторантът бе изкаран на публичен търг през януари 2018 година. По това време той вече се стопанисвал от пазарджишката фирма "Фрут машин" ООД. Зад нея стояха Нина Кавракирова и Катя Палийска. Дамите са залагали дружеството, като чрез договора за залог обезпечили вземане с лихвите и неустойките по него.

Не е ясно кой е последният купувач на култовото заведение. Според местните обектът вече е във владението на две дами. В момента той не работи, а на мястото се извършват ремонтни дейности. 

Остава въпросът дали конструкцията е законна и какви действия ще предприеме новият собственик. Информация за заведение на тази локация липсва в националните регистри. 

Наш репортер отправи запитване до кметството на район "Тракия". Оттам се ангажираха да извършат проверка по случая.

Очаквайте подробности!