Наша читателка го нарече "безоблачно" поведение на търговци. Ние ще сме малко по-крайни - това си е направо смрадлива ориенталщина. Сигурни сме, че веднага ще се намерят пловдивчани, които ще се намръщят недоволно - каква ориенталщина, та ние живеем в културна столица на Европа? Но за тези, които всеки ден минават по ул. "Петко Д. Петков" покрай този магазин, "културното" и "европейското" тънат в лепкава селяндурщина и... отчайващ провинциализъм.

Става дума за магазина, който е точно срещу училище "Душо Хаджидеков". "На чисто новите тротоари и градинки денонощно стоят мръсни кашони и щайга. Когато магазинът работи, всички те са пълни с почти развалени плодове и зленчуци. Моля за вашето съдействие за разрешаване на проблема", ни написа читателка на Trafficnews.bg.

На нея ще припомним, че заедно с дисагите си Бай Ганьо носи със себе си и багажа на самодоволството и чувството за превъзходство. А този багаж му пречи да разбере етикета, езика и знаците на Европа. И не е достатъчно да живееш в културна столица на Европа, трябва и да си с европейско мислене.

Що се отнася до т.нар. общинско ФБР и неговите агенти, които следят спазват ли се действащите наредби на общината, нарушава ли се околната среда, търговската дейност и пр., на тях ще припомним, че на некоректните фирми, които замърсяват околната среда, обикновено се налагат глоби... Так поне е в европейските държави.

Trafficnews.bg