Следващия път, като стане премиер, Бойко Борисов ще се движи с бронирана "Лада Нива". Решението на лидера на ГЕРБ идва в отговор на журналистически разследвания, които показаха три високопроходими и свръхлуксозни коли на разположение на Борисов, предаде Дарик. Първоначално обаче те са купени от държавни горски предприятия, за да се ползват за ловен туризъм от платежоспособни гости. После обаче са прехвърлени на НСО, а оттам и стават част от кортежа на премиера в оставка. 

В началото премиерът в оставка обясни, че отговорност за решението луксозните джипове да са му на разположение е на НСО.

"Говорих с господин Антонов (началника на Националната служба за охрана ген. Ангел Антонов - бел. ред.) и го помолих да върнат каквото имат взето за държавни нужди, за тяхно ползване, защото това би могло да се вземе от бюджета и да имат и едните джипове, и другите джипове, и коли и всичко останало. Самата структура на НСО е, че сутрин, като дойдат колите, или те са на 24 часа, те си ги ротират, сменят, номера, техника и така нататък", каза премиерът в оставка.

След това Борисов си припомни къде е ходил с джиповете и това до какво според него е довело. "Спомням си много добре, че с него возих Дейвид Камерън до границата с Турция. Вследствие на което българите получиха 40 рейнджровъра безвъзмездно, 40 джипа получиха за това возене. След Дейвид, и Виктор Орбан. Благодарение на него и Вишеградската четворка в Братислава само България целево извън всякакви бюджети получи 420 млн. лева, без да ги има никъде. С тези коли сме обезпечавали моята сигурност", каза Борисов.

С предупреждения, че журналистическите разследвания го превръщат в пушечно месо, лидерът на ГЕРБ се зарече: "Обещавам, когато следващия път стана премиер, ще поръчам в Русия една "Лада Нива" да бронират, защото имам няколко смъртни присъди от международни босове, които съм залавял и екстрадирал. Вие искате да ме изкарате като пушечно месо в небронирана кола. Добре, ще поема и този риск за себе си. Ще се возя на "Лада Нива" обещавам. Ще говоря с президента Путин, няма да ми откаже да ми бронират и ще караме нея, за да сте доволни и да бъдем унизени както трябва".

Накрая Борисов се зарече, че вече не иска и повече няма да се качи на свръхлуксозните джипове.

Припомняме, лидерът на ГЕРБ и премиер в оставка Бойко Борисов взе и върна първия проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на сегашния парламент. Той така и не отговори дали би подкрепим Реформаторския блок, ако те опитат да съставят кабинет.

Борисов за пореден път поиска президентът Росен Плевнелиев заедно с новоизбрания държавен глава Румен Радев да съставят заедно служебно правителство, което да излъчи еврокомисар. И допълни, че ГЕРБ няма да номинират човек за поста.

TrafficNews.bg