Сметището, образувало се в междублоковото пространство на улица „Вук Караджич”, вече е в историята. Само час след публикацията на TrafficNews, в която ви показахме как камари с боклуци заемат тротоара и част от улицата, служителите на ОП „Чистота” са пристигнали на адреса.

Околоблоково пространство в Кършияка се превърна в сметище, пловдивчани са готови за протестСлужители на близко заведение са изхвърлили старите мебели на паркинга

Камион и фадрома, както и жени с метли са били мобилизирани по разчистването на мръсотията. Служителите на общинското дружество са събрали три камиона с ненужните мебели, санитария, гуми, клони и кашони. Пространството е било изметено до блясък.

Между натрупаните с месеци отпадъци, служителите се натъкнали на цял зоопарк, разказаха жители на квартала, които са били на място на акцията. Под изсъхналите клони е намерен смок, а сред мебелите – мишки, гущери и дори плъхове.  Таралеж също е бил сред обитателите в сметището.

„От ранните часове пристигаха служители на ОП „Чистота”, дори началници от предприятието бяха на място. От блока се мобилизирахме, намерихме собствениците на колите, които създаваха проблем за разчистването.  Проблемът е, че колкото и да се поддържа, тук идват от целия квартал и си хвърлят мебелите или строителните отпадъци. Преди го правеха през нощта, но вече са толкова нагли, че не се крият. Преди дни служителите на заведението до Френската гимназия стовариха мебелите от градината и си тръгнаха”, заяви живуща в близкия блок.

От ОП ”Чистота” отново отправиха апел към хората да не изхвърлят едрогабаритните отпадъци в контейнерите за битова смет, а на съответните площадки. От предприятието припомниха, че всеки гражданин може да подава сигнали за нарушения на денонощния телефон на Общинския инспекторат.