Ремонтът на улица "Отец Паисий" е към края си, а на преден план отново "изплуват" потопените вече 4 години мазета на обекти в  Капана. Екипът на Plovdivnow.bg ви разказа в поредица от материали за непрестанно извиращата вода в обектите на улиците "Абаджийска", "Константин Стоилов" и "Железарска". В резултат от медийния шум, вдигнат през последните месеци, от ВиК инициираха ново обследване на канализацията, минаваща под улица "Константин Стоилов". Въпросното обследване обаче така и не стартира, тъй като разрешение от Общината не бе дадено. Причината е обяснима - след затварянето на "Отец Паисий" въпросната улица се оказа единствената пътна връзка със Стария град. 

Междувременно положението в Капана се влошава. Въпреки неколкоркратните обследвания, предприети от ВиК през годините, извършените химични анализи на водата и дългогодишната кореспонденция между жителите на квартала, Община и Прокуратура, течовете не само не спират, но и стават все по-сериозни. Още повече, в последните месеци те придобиха нови дълбини,след като бе залят пореден обект, а водата в друг бликна от дупка в стената. 

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОБЛЕМА ТУК

Пред два месеца главен инженер Гълъбов съобщи пред наш репортер, че ще предприеме поредно обследване за 200-процентова сигурност. 

"Честно казано, аз се надявам авария да има, за да можем да я отстраним и да решим проблема на хората. Ако такава не бъде установена, това ще означава, че проблемът не е от нашата компетенция и няма да можем да го разрешим", сподели инженерът от ВиК.

"През лятото трябва да приключим този въпрос," съобщи кметът Иван Тотев пред наш репортер по-рано днес, "ВиК взимаха проби и твърдят, че е подпочвена вода. Според жителите, е питейна. Обещах на хората в Капана, че ще направим една доста голяма комисия с тяхно участие и ще обиколим засегнатите места, за да можем да решим въпроса. Ако трябва да разкопаем някоя улица, съм категоричен, че ще го направим. Но нека първо мине Капана фест", допълни той.

Вижте целия коментар във ВИДЕОТО: