"На 24 май в Бургас е наистина празник. Времето е хубаво, децата щастливи, учителите - горди. Музика, смях и щастие. Училищата преминават едно по едно с песента „Върви народе възродени”. Най – отзад минаха новите “просветители“.

Питам се КОЙ ИМ РАЗРЕШИ!?
Защо беше нужно да се демонстрира това?! Наред с утвърдени училища с име и авторитет да вървят евангилистки молитвени домове и църкви! Това демонстрация на сила ли е? Трябваше ли наред с ръкопляскането и възхвалата да има освирквания. Много от зрителите бяха възмутени! На мен лично заради всичко това ми се развали настроението,” това ни написа читател на TrafficNews.bg от Бургас.  

Бащата на две деца е възмутен и от факта, че участието на тези шестващи е подминато с мълчание от почти всички бургаски медии, а в същото време отпред гордо са крачели трима министри!

6000 души са участвали в шествието - ученици от 31 училища, деца от 24 детски градини, студенти от двата бургаски университета, преподаватели и представители на културни институции в Бургас, според официалните съобщения. Заедно с кмета Димитър Николов, в традиционното шествие за 24 май, са се включили и трима министри - Ивелина Василева, Зорница Русинова и Лиляна Павлова. По централните бургаски улици с празнични флагчета в ръце преминаха още зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков, депутатите Димитър Бойчев и Диана Йорданова, председателят на местния парламент Константин Луков и много общински съветници.

И за капак още над 400 души представители на протестантската общност в Бургас от християнска църква "Благовестие", Евангелска Петдесятна църква, Българска Божия църква "Градове за Исус" и Евангелска Петдесятна църква "Филаделфия". Според тях самите, празникът и участието им в него е  заради забележителния факт, че Светите братя Кирил и Методий създават българската азбука, за да преведат Евангелието. За онагледяване те издигнаха плакати „ Да посеем доброто. Азбука, евангелие, вяра, народ" и „Бог да пази България!", „Твоето Слово е светилник за нозете ни” и Св. Св. Кирил и Методий създадоха азбуката, за да преведат Евангелието”.

Снимка: Стандарт

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg