Шофьор пренебрегна правилата за движение и извърши абсурдна маневра в Пловдив. За това сигнализираха читатели на TrafficNews, които са станали свидетели на нарушението.

Те разказаха, че автомобилът се е движил по ул. „Васил Левски” в посока изхода на града. Непосредствено преди светофара, намиращ се до зала „Строител”, шофьорът вместо да продължи надолу по пътя се качва на тротоара, като минава през зелената площ и пешеходната алея, продължава да се движи по тротоара и спира до близкия тенис корт, където всъщност според нашите читатели работи.

В близост до залата има два огромни паркинга, като единият от тях е бил изграден наскоро. Въпреки това водачът решава да му още по-близко и удобно, и е паркирал в зелената площ точно до корта, най-вероятно, за да си спести време.

„Постъпката му не е никак приемлива, защото мястото е изключително оживено, много деца вървят по алеята, за да стигнат до игрището и залата, а майки с колички преминават от там, за да стигнат до парка. По този начин той възпрепятства нормалното придвижване на пешеходците и е опасен за тях”, разказаха читателите ни.

Подобни прояви са често срещани в нашия град. Водачите ежедневно пренебрегват правилата за движение, като това е само поредния случай, който го доказва.