Редовни пътници по линията Кричим – Стамболийски останаха неприятно изненадани, след като тази сутрин автобусът не извършил редовния си курс в 8:20 часа. Обикновено по това време напливът е по-голям заради пътуващите за работа в съседните населени места. Днес обаче те изтеглиха късата клечка… след дълго чакане автобусът на „Хеброс Бус“ не пристигнал.

След като звънях на диспечера на автогара „Юг“ тя  се  извинява, но един калпазанин шофьор , който трябвало  да мине  да качи  пътниците от Стамболийски,  решил сам  на своя  глава  да не  мине… и това  се случва  не в  някоя бананова  република, а в европейска  държава, 2018  година, нямам  думи, се жалва читателка на TrafficNews.bg, която ни изпрати сигнала.

Екипът ни се свърза с дежурен диспечер от автогарата. От там ни обясниха, че става въпрос за автобуси, които обслужват линията Пловдив – Пещера. Тази автобусна линия поема и пътниците по маршрута Стамболийски – Кричим. От няколко дни един от сутрешните курсове се комбинира, а причина за това е липсата на шофьори, които да работят по съответните курсове. Това налага и промяна на маршрута на пътуващите автобуси. В случая автобусите тръгващи от Пловдив в посока Пещера минават през Стамболийски. В обрата посока обаче, колите не минават по същия маршрут, обясниха от автогара „Юг“. Търсим решение на проблема. Причините са липса на кадри. Извиняваме се на пътниците и се стараем да отстраним това неудобство, подчертаха още от диспечерския център.