Небезизвестен факт е, че паркирането в центъра на Пловдив е истински кошмар. Най-потърпевши от това са живеещите в централните части, които всеки ден трошат нерви, докато намерят място, където да спрат. Освен тесните улици, ремонтите и прекомерно големия брой автомобили пловдивчани почти всеки ден се сблъскват и с водачи, които паркират където и както им е удобно. Ето и поредния случай:

Читател на TrafficNews.bg ни изпрати снимков материал от един лек инцидент станал на пресечка на улица „Богомил“ след кръговото с „Петко Д. Петков“. Обичайно в този район трафикът, особено в пиковите часове е натоварен. Паркирането в района стана непоносимо, тъй като през деня междублоковата улица се използва от посетители на намиращия се наблизо търговски център и централните градски части, за да се избегне паркинг или зона, споделя нашият читател. Сутрин и вечер родители на деца блокират улицата с колите си, тъй като под жилищния блок има изнесена паралелка на ОУ "Душо Хаджидеков". Преди паркирането от едната страна бе успоредно, но след като на улицата започнаха да паркират произволно автомобили, за живеещите в района няма достатъчно място и шофьорите започнаха да паркират перпендикулярно и от двете страни.

Читателят ни разказа, че проблемът пред дома му е толкова наболял, че живеещи в блока застават физически да пазят място за роднините си. Този хаос няма как да не доведе и до инциденти, както в този случай от сутринта, който се вижда на снимката. „Удари го, чу се хлътване на броня, шофьорът остави така колата, не маневрира повече. Отиде някъде, нямам представа къде“, допълва читателят ни.