Увито в тиксо куче взриви интернет мрежата. Снимката на питбул, чиито лапи и муцуна са увити в тиксо, предизвика вълна от възмущение и гняв у десетки потребители на мрежата. Фотосът бе публикуван в страница за защита на животните и само за ден събра стотици коментари и споделяния.

Мъжът, чиито действия не можем да квалифицираме като различни от садизъм, се казва Алберто Асенов. Над публикуваната снимка има надпис: „Какво мислите за новата ми боксова круша?”, което предизвика още повече гняв у любителите на кучета.

Оказва се обаче, че не Асенов е автор на фотоса. Кучето дори не е било негово. Самият той обясни във Фейсбук, че никога не би посегнал на животно. Дори обратното. Той има котки и 7 кучета, както и бездомни, на които търси дом. Той призна още, че снимката е взета от мрежата и  публикувана за шега.

Мистерия остава кой и къде е  направил гнусната гавра с питбула. Няма информация дали това въобще се случва в България. Едно обаче е сигурно - подобни действие към беззащитни същества са нехуманни и осъдителни.