В събота следобед в залива до марината в Созопол бичи здраво ретро чалга, а над вълните се носят бели облаци от пяна и тук таме някоя салфетка. За момент човек може да реши, че се е върнал с машина на времето в 90-те, но след това от съседния бийч бар пускат Били Айлиш на макс и те връщат в действителността. 

Всеки уикенд "пиратският" кораб "Посейдон" се превръща в плаваща чалготека, а между 12 и 16 часа половината Созопол е принуден да слуша цялата палитра поп фолк хитове от "Радка Пиратка" до Азис. И няма не искам, няма недей! След кратка загряваща обиколка, корабът хвърля котва в средата на залива, а диджеят надува тонколоните. На палубата се лее щедро алкохол, участниците се къпят в облаци от пяна. И така в продължение на 4 часа. Ако някой е решил, че точно този следобед иска да почива, няма да му се получи. Бийч баровете в залива, естествено не остават по- назад и също надуват музиката. Резултатът е невъобразима какафония. 

Според Наредбата за опазване на обществения ред на община Созопол, провеждането на мероприятия , които нарушават спокойствието на гражданите е забранено от 14 до 16 часа. Тъй като в наредбата е описано, че забраната засяга "тротоари, площади, улици, междужилищни пространства, градини, паркове и други територии, както и в открити частни имоти", организаторите на морските партита явно смятат, че тя не ги касае.

 

Интересно обаче какво мислят от общината, които отговарят за обществения ред? Или Созопол е новият Слънчак ?!