Боклуци покриват зелена площ в Ж.Р. „Тракия”, а ровещите се из тях роми ги разпръскват на още по-голяма площ. За това сигнализира читател на TrafficNews.bg, който се тревожи, че боклуците ще залеят района преди от „Чистота” да са ги прибрали.

Всичко започнало от апартамент от блок 398. Там живеели възрастни мъж и жена, които се занимавали с ровене по контейнерите и събирали различни боклуци, разказва читателят ни. „Преди няколко дни мъжът почина и предполагаме, че в момента техни роднини изхвърлят всичко от апартамента”, допълва той. Тъй като боклуците не се събират в определения контейнер, те биват оставяни около него.

„Отвсякъде прииждат братя роми, който като лешояди ровят в новоизхвърления боклук и така постепенно го разпиляха из зелената площ пред блока", пише нашият читател.

Директорът на "Чистота"  Иван Стоянов заяви пред TrafficNews.bg, че вече всичко е изчистено оттам. Причината за забавянето с ден за извозване на боклука е, че от Общинския инспекторат са били на място, за да напишат предписание на хората изхвърлили покъщнината.