Роми от Стара Загора обвиниха екип на Спешна помощ в безотговорност. Един от тях заснел лекарката и шофьора, докато тръгват с линейката, след което качил клипа в социалните мрежи.

Действието в клипа се развива на метри от болница. Момче от ромски произход лежи в зелена площ на тротоара. Според разказа на един от снимащите роми, той и негов познат му дали вода, за да се „освести”, след което спрели случайно преминаваща линейка.

Екипът на Спешна помощ поискал от ромите да качат момчето в линейката, но те, изглежда, отказали. Тогава лекарката и шофьорът се качили обратно в линейката, а единият от ромите започнал да снима и, естествено, качил видеото във фейсбук.

В него той обвинява екипът на Спешна помощ в „безоДговорност” (така го е изписал в социалната мрежа). Казва им, че са оставили лежащото ромче „на жегата, да гние като някакво псе”.  Не е ясно какво точно е било състоянието на момчето, нито защо медицинският екип не го е взел с тях. Според друг коментар от снимащия, то не е било пияно.

Клипът веднага предизвика остри реакции. Много от гледалите го питат защо ромите сами не са занесли момчето в болницата, след като тя е толкова близо, а са спрели линейка. Голяма част от коментиращите пък захващат темата за това плащат ли ромите здравни осигуровки и дали и как трябва да им се дава лекарска помощ. Трети съзират в цялата сценка постановка, спретната от ромите, чиято цел е да злепостави лекарите.

Вижте ВИДЕОТО: