Родителите на пострадалото при десетметров полет от втория етаж на мол „Бургас Плаза” дете нямат никакви претенции към ръководството на търговския център. Оказа се, че те нямат претенции и към наемодателя на електрическите скутери, какъвто е управлявало 5-годишното им момченце, преди да се забие в стъкления парапет на втория етаж в мола, да го счупи и да падне върху теракота на първия етаж.

Районната прокуратура за пръв път е в ситуация, в която не знае как да продължи воденето на това разследване. Засега то е образуване за причиняване на средна телесна повреда. 5-годишният Станислав е със счупена лява ръка и травми на прешлени и черния дроб, пише Флагман.

Припомняме, че детето оцеля по чудо, приземявайки се върху закачалка с кожени раници, която омекоти падането му върху теракотените плочки на първия етаж. Инцидентът стана миналата събота около 19 часа.

Флагман.бг установи, че още във вторник пунктът на атракциона – ховърборд, е опразнен и няма следа от наемателите. Според източник на Флагман, наемателят на помещението за електрически скутери бил от Поморие – приятел на един от най-спряганите в публичното пространство тази година помориец – сървайвърът Марчо Марков. Марков бе издирван два месеца, преди сам да се предаде в МВР след екшъна между групите на Митьо Очите и Божо Кравата. Той бе пряк участник в престрелката на 8 юни, където според свидетели се подвизавал, размахвайки мачете.

Участникът в петото издание на риалити шоуто Сървайвър от 2015 г. получи обвинение за участие в ОПГ-то на Божо Кравата за рекет, наркотици и проституция, но почти веднага бе освободен от ареста. За него се знае, че е разделен със съпругата си, но в злополучната вечер миналата събота те извели двамата си синове на разходка из бургаския мол. Според нашия източник аверът на Марчо от ховърбордите дал безплатно да пробват един от електрическите скутери.

С електрическата играчка 40 минути се вихрел по-големият му син – на 8 години. След това Марчо предоставил количката на 5-годишния Станислав. Момченцето почти веднага схванало техниката за придвижване, но внезапно се засилило към парапета и при опит да завие счупило стъклото, политайки надолу.

„При нормални обстоятелства,намирайки се в сграда с изключително сериозно обществено предназначение, всеки родител би потърсил отговорност от ръководството за качеството на строежа.В случая това не е направено”, с учудване констатира експерт по вътрешен дизайн.

Най-вероятно Марчо и жена му са опитали да избегнат допълнителен скандал, въпреки че са можели да предявят претенции към ръководството на мола за здравината на парапетите.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg