Истинско сметище е изплувало изпод отломките на пазара на улица "Младежка", след като голяма част от сергиите са били съборени. Това читатели на TrafficNews.bg, които живеят в района. Стари прогнили дюшеци, пелети и битови отпадни са само част от находките, появили се изпод руините.

Както вече ви съобщихме култовата кръчма "Водолаза" ще последва съдбата на останалите павилиони в района. Както се вижда от снимките, тя е и една от малкото конструкции, които все още не са разтурени. Районният кмет Георги Стаменов коментира пред медията ни, че засега дейностите се извършват от самите собственици и не се налага намесата на градските власти. Към момента са съборени 6-7 обекта, които не са търговски. В действителност, сред отломките са се появили боклуци, като от два дни насам се работи по тяхното разчистване, заяви Стаменов. 

Освен ползвателите на обектите, в акцията по почистване на отпадъците са се включили и служители на ОП "Чистота"

"Дали сме по-дълги срокове, но  ако има останали обекти след карантината, ще предприемем действия. Както вчера, така и днес, от сутринта има създадена организация боклуците, да са може теренът да бъде върнат в нормален вид.  За тези, които работят, сме определили по-дълъг срок, за да преструктурират бизнеса си и да намерят нови помещения", заяви Стаменов. Той допълни, че боклуци често се появяват и при вдигането на гаражни клетки в района, като неведнъж се е налагала намесата на общинското предприятие. 

Припомняме, че акцията по събарянето на павилионите стана възможна, след като съдът сложи края на сагата за тържището, чийто концесионер бе Атанас Червенков - Райфъла. Концесията бе прекранета, а имотът - върнат отново на Община Пловдив. Търговската улица обаче ще излезе от опеката на ОП "Общински пазари", като според проекта на новия Общ устройствен план цялата улица се превръща в зелена зона за отдих и рекреация. 

"В този боклук, носещ мръсотия, болести, зарази и адска миризма, бяхме принудени да живеем повече от 20 години. Отправяме своя справедлив апел до институциите на Община Пловдив да не допускат по никакъв начин в бъдеще създаването на пазари, тържища, кръчми и подобни други неадекватни структури, на тази изключително красива алея, защото това неизбежно ще доведе до подобни гледки и съдържание, като тези в момента", призова местният жител, който ни изпрати снимки. А плановете на градските власти са да превърнат терена в зелена алея.

"Смятаме да направим улицата по модела на "Марица Юг" - линеен парк с всички необходими за нормалната почивка на хората съоръжения", сподели преди време кметът на район "Централен".