Адът слезе на Земята и се настани в... рая. По-скоро в обещанието за рай. А още по-точно - в жилищен комплекс "Райски кът", рекламиращ се като оазис, насочен изцяло към удобството на пловдивчани, с неподправен аромат на липи, които ни пренасят в свят на романтика. Е, няма да капризничим за аромата на липа - все пак зима е, но другите "райски" удобства... няма как да не забележим.

Очевидно новата трактовка за рай по пловдивски освен изброените екстри включва панорамен изглед към дупки, снежни коловози, кратери и... предпазващи гуми.

Това с гумите е особено райско! Какъв по-удачен метод за запазване на спокойствието, здравето и живота на населяващите рая? Първо, предпазват невнимателните от пльосване в гьол, съответно от настинка и, не дай боже, грип. Второ, гумите ги пазят от подхлъзване и съответно от болка и страдания. Трето, те са прекрасна гледка, живописно разкрасяваща донякъде скучното снежнобяло, покрило рая вече цял месец.

Знайно е от Библията, че първите жители на рая - Адам и Ева, проявили непослушание спрямо Бога и загубили райския си дом. Но според много библейски пророчества в бъдеще раят ще бъде възстановен. Ако на това са се надявали живеещите в Райски кът в Кючука, вероятно вече са прогледнали. И са разбрали, че рай на Земята няма... Даже в Кючука.