Митьо Пищова и Радо Шишарката се кандидатират за президент и вицепрезидент, съобщи Радо Шишарката.
На 12 септември ще бъде официалното им представяне във Велико Търново.

„Искаме да покажем до какво ниво е стигнала държавата. Един положителен вот към ще бъде знак, че хората са обезверени“, коментира Радослава Петров – Радо Шишарката в ефира на Bulgaria ON AIR.

Новата президентска двойка ще бъде издигната от партия Българско национално обединение - БНО.

Като част от предизборната си кампания, двамата кандидати обмислят да правят предизборни концерти със шоу програма из страната.

Кои са те?

Димитър Василев Маринов, известен повече като Митьо Пищова, е роден на 15 август 1955 г. в село Караисен, Търновско.
Първият му опит в политиката е свързан с Християнрадикалната партия. През 2003 г. е кандадат-кмет на Велико Търново от листата на Християнрадикалната партия. Получава обаче само 509 гласа (1,7%), което не му пречи да се хвали по медиите, че малко не му достигнало да стане кмет.

На изборите за парламент през 2005 г. е водач на листата в Кърджали на ПД „Евророма“, която не прескача 4% бариера.
На изборите за президент през 2006 г. Пищова не успявя да се регистрира като кандидат заедно с Росен Николов поради това, че инициативният им комитет не успява да събере необходимите от закона 15 000 подписа. Той открито заявява в медиите, че ще подкрепи Георги Първанов.

Митьо Пищова е известен с публичната демонстрация на гордост от познанството с хора като Илия Павлов, Дон Цеци, Димитър Минев – Руснака и други. В публичните си изяви се обявява още и за приятел на бедните, инвалидите, ромите, и че помага на социално слабите.

Митьо Пищова е почетен член на Фондацията за борба със синдрома Шминдз Хайлер – Чикурусни – болест, засягаща развитието на мозъка при деца, боледували менингит.

Радослав Петров, известен с псевдонима си Радо Шишарката, е роден през 1965 г. в Габрово.

В началото на 90-те години започва да пее песни с балканско звучене, заедно с оркестър "Белите шишарки". Те издават три албума: "Прости ми", "Без сълзи" и "Флинтстоун". След като започва самостоятелна кариера, му излиза прозвището "Радо Шишарката". Първият му голям хит като солов изпълнител е "Тигре, тигре". През 1997 г. напуска Пайнер и подписва договор с Пик мюзик. През 2000 г. излиза компилацията "No comment", в която са събрани всички хитове на певеца от 1996 до 2000 г. През 2011 г. участва в шоуто X Factor и отпада в първия кръг на тренировъчните лагери. През февруари 2013 г. излиза новият му сингъл "Силикон".

През септември 2013 г. е бил планиран юбилеен концерт на певеца и оркестър "Белите Шишарки".

Още новини ТУК

TrafficNews.bg