Изключително нагъл крадец е обрал снощи вход в кооперация на ул. „Славееви гори“ 21 за трети път само в рамките на последния месец. Среднощният обирджия, както вече му е излязло име сред живущите в засегнатата сграда, напада в малките часове на денонощието, обикновено в диапазона 00:30 – 1:30. По някакъв начин успява да се промъкне във входове, оборудвани със стабилни заключени външни врати с чипове, краде каквото свари.

Хората са стресирани, че може мъжът да нахлуе, докато спят, затова търсят начин престъпникът да бъде разкрит час по-скоро. Камера е заснела обирджията, а кадрите са в полицията. Потърпевшите се надяват на съдействие от страна на граждани по разпознаване на крадеца, за да бъде заловен преди да е извършил ново престъпление.

Съществува вероятностст крадецът да се вмъква с помощта на вътрешен човек, тъй като отключване е възможно чрез домофон, но може да е открил и друг начин за достъп. Въпреки това никой от потърпевшите не го познава и не си спомня да го е мяркал в района. Хората са в паника, тъй като мъжът проверявал ръчно дали вратите на апртаментите са заключени, а междувременно отарашвал цялото съдържание на входа. Понякога звънял и на вратите, което ужасява домакинствата.

„7 чифта нови обувки и ботуши е отнел от мен, от съседи - техника, а в съседния вход е разбил и апартамент. Има предоставени видео записи и жалба в 1-во РПУ, но няма никакво развитие по случая. Ако някой го познава, моля помогнете“, гласи апел на една от пловдивчанките, станали жертва на имотно посегателство, Радослава Пройчева.

Моля ако имате информация или предполагате кой може да е човекът от снимките, свържете се с редакцията на TrafficNews.bg или подайте информация на полицията.