Отново ставаме свидетели на жестоко отношение от хора към животните. Наш читател ни сигнализира, че недоброжелателни пловдивчани тровят котките в Кючука. Пред блока на улица „Скопие” през последните 4 месеца са починали над 30 котета. Сред животинките има и бебета. Според момчето, сигнализирало за гаврата, отровата се поставя в храната, която жителите на блока слагат на животните. В кренвирш е била намирана игла, а в купичка с вода - изсипан антифриз.

Хората от блока са потресени от жестокостта, която е проявена. Те се грижат за бездомните котки, които на никого не пречат. 

Пред празното пространство маците си живеят, а някои от тях имат и малки котенца. За последните 24 часа пет от тях са намерени умрели в градинката. Според живущите те са отровени.

„Някои от възрастните хора са доста разстроени. Ние се грижим за тях. Всеки дава гласност за всякакви престъпления. Време е и за тази жестокост някой да вземе отношение. Къде е зоополицията?”, споделя читателят на TrafficNews.bg.

Жителите на блока в Кючука са успели да спасят едно от котетата, като са го приютили в мазето на един съсед. В момента те търсят премен дом на пухкавото животинче.

Животните не са заведени при ветеринар, за да се установи каква е отровата. Каквато и да е тя, хората, които е хвърлят, не осъзнават, че тя може да убие и човек. Неведнъж е имало случай на отровени деца, някои от които с фатален край.

Жестокостта към животни не е от днес, не е от вчера. Преди по-малко от година ви разказахме за масово изтребване на кучета чрез отравяне в Кършияка.

Тогава загинаха немалко домашни любимци, част от семействата на мнозина.

И до този ден резултат от издирването на извършителя няма. Няма надежда и у хората, че подобни жестоки действия ще спрат.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg