Клаксони и олелия, това са утринните звуци, които съпътстват пловдивските улици. Но няма как да бъде иначе, при условия, че над половината от основните транспортни артерии в града са блокирани от ремонти.

Стартът на седмицата допринася за увеличия се поток от автомобили. Значителен брой пловдивчани вече са се прибрали в града, особено готвещите ученици. Улиците в Пловдив, които не попадат под ударите на работници, не могат да поберат огромния трафик.

Репортер на TrafficNews.bg попадна в огромното задръстване на булевард "Найчо Цанов", който е директна връзка между кръстовището на Сточна гара и Асеновградско шосе.

Целият "Кючук Париж" е блокиран от автомобили, сигнализираха читатели. "Основните трасета, минаващи през ул. "Димитър Талев" и булевард "Александър Стамболийски", са ад за водачите. Над половин час ни коства да се придвижим само в рамките на квартала.", оплакват се заседнали в трафика пловдивчани. 

Напомняме, че затворени за ремонти са участъци от булевардите „Васил Априлов“, „Руски“, „Шести септември“, „Цар Борис III Обединител“ и „Пещерско шосе“. Затворена е част и от централната улица „Гладстон“. Всичко това води до задръствания и изнервя шофьорите до краен предел.