Проблеми с паркирането мъчат ежедневно десетки шофьори, които живеят около Шесто районно управление в Пловдив. Хората не могат да намерят свободни паркоместа и се налага да оставят колите си в тревните площи и върху тротоарите. Димитър Димитров се свърза с нас, за да разкаже в какво всъщност се състои проблемът.

„Откакто направиха новата сграда на районното управление, положението с паркирането е трагично. Тротоарите, на които паркираха всички жители на блока, бяха превърнати в доста добър паркинг. Мислехме си, че може да паркираме срещу някаква такса, но, уви, наскоро се установи, че паркингът бил служебен. Предупредиха ни, че ако паркираме там, ще ни бъде наложена глоба. Тогава къде да паркираме, като пред входовете на блока всички паркоместа са заети, а зад блока, където преди спирахме колите си, вече нямаме право”, пита Димитър.

Подобно е положението и в другите квартали в града. Автомобилите са два пъти повече от паркоместата и шофьорите се надпреварват за тях. Неволята ги принуждава да паркират по тротоарите и зелените площи, а решение засега няма...

Поискахме писмено мнението на Шесто районно управление за ситуацията със служебния паркинг, но въпреки че изчакахме няколко дни, отговор по въпроса няма. Продължаваме да го очакваме.

Ето го и служебния паркинг пред Шесто районно управление:

Ето и къде паркират хората:

Още новини ТУК

TrafficNews.bg