Млад пловдивчани се оказа заложник в градския транспорт. Абсурдната ситуация се е разиграла в понеделник в автобус, движещ се по линия 27, а за нея разказа читател на TrafficNews. Мъжът се качих на последна спирка в квартал Коматево, където рейсът правел задължителната си почивка. Докато чакал да потеглят, видял, че на спирката идва друг автобус, който му е по-удобен. И помолил шофьора да отвори вратата, за да слезе.

„Той категорично отказа. Каза ми, че нямам право да слизам. Обсипа ме с псувни, обиди и закани, пълен цирк”, разказа младият човек.

В този момент натиснал аварийния бутон за изход, но се оказало, че той не работи. „Ами ако стане пожар например, как ще излязат пътниците”, пита се нашият читател.

Най-куриозното в тази ситуация е, че докато крещи срещу пътника, шофьорът е принуден да отвори вратата, тъй като кондукторката е отвън. Дори самата тя започнала да успокоява мъжа зад волана и да го увещава да пусне младежа. „Втрещен съм от случилото се. Обиден съм, че някой си играе със свободата ми и ме превърна в заложник”, посочва потърпевшият.

Той веднага се е обадил на тел. 112. Решен е да подаде жалба в „Хеброс бус”, които обслужват линия 27, както и в полицията. Иска шофьорът да бъде наказан поне с глоба, за да може този тип грубо отношение да спре.

За порезен път се опитахме да се свържем с „Хеброс бус”, които отказват да дават обяснение за безумното поведение на своите шофьори, но никой не отговори на посочените телефони за връзка. Оставаме на разположение да публикуваме позицията на превозвача.