Мъж от Пловдив откри доста неприятна изненада в кутията с храна, която закупил за 3-годишната си дъщеричка. Той сигнализира на TrafficNews.bg за „откритието”.

Храната – кюфтетата с бял сос – била закупена от готовата кухня на магазин "Триумф" в ЖР „Тракия”. Когато отворил кутията, видял, че в храната има червей.

Той върнал стоката в магазина. Обяснили му, че подобно нещо се случва за пръв път и проблемът няма как да е в кюфтетата, а по-скоро в някоя от другите съставки, използвани при приготвянето на храната. Предложили на потърпевшия да му възстановят парите, но той отказал. Коментира, че „не му е за парите”, а просто се надява, че контролът ще бъде завишен и повече няма да се допускат подобни случаи.

Свързахме се с ръководството на магазина, откъде заявиха, че ще направят проверка. По-късно ни информираха, че е установено, че проблемът е от брашното, използвани за приготвяне на ястието. Брашното е от фирма от Кърджали и в пакета, ползван за кюфтетата с бял сос, са намерени червеи. Това е втори подобен случай с брашно на тази фирма. Преди няколко седмици цяла партида е била върната на производителя, защото клиент открил в пакета си нещо като паяжина.

Брашното, при което е констатиран проблема, е отделено и бракувано, увериха ни от магазина. Заявиха, че ще проведат среща и разговор с производителя на брашното заради проблема.

Обясниха също, че при подобен проблем потърпевшите клиенти могат да върнат продукта. Политиката на фирмата е в такива случаи клиентът да бъде компенсиран със сумата, която е заплатил, или с подмяна на закупеното.