Малко кученце стои целодневно затворено на балкон, а жалното му скимтене оглася целия квартал. За това сигнализират жители на Кършияка, които от седмица насам почти денонощно чуват лаенето на животинчето. Те смятат, че семейство Загорови, което се грижи за него, не полага достатъчни грижи и дори тормози четириногото. 

"По цял ден и цяла нощ кучето лае и вие, а жената, която го гледа крещи и дори го удря", споделя една от комшийките на семейството, което живее на бул. "Васил Априлов" №148. По думите ѝ неведнъж съседи са виждали как кучето е било налагано от нея. 

Проблемът е от една седмица, а местните жители са сигнализирали в полицията. 

"През първите няколко дни допускахме, че животното се адаптира към новия си дом, в някои случаи скимтенето и лаенето е нормално. Чашата обаче преля, когато видяхме как се държи жената с него и я чухме как крещи. Затова вчера се обадихме на 112, но резултат към момента няма", споделя друга съседка. Тя допълва, че от дежурната част са предали сигнала на Трето РУ, но до днес на обяд не е бил забелязан екип на мястото. 

Според съседите кучето е немска овчарка и е на изключително крехка възраст - около 2-3 месеца. 

"Всеки кучкар знае какви са последиците за едно животно, когато е бито и овиквано, особено на такава възраст. Но най-възмутителна е липсата на реакция от страна на институциите. Вече не знаем към кого да се обърнем, за да помогнем на това животно. Качихме се няколко пъти до 15-я етаж на блока, където живее въпросното семейство. Така и не ни отвориха вратата", възмущават се още местните. 

Екип на TrafficNews.bg направи проверка на място също посети апартамента на Загорови, който, според местните, е обитаван от майка и дъщеря. На вратата бяхме посрещнати от мъж, който се представи като баща на тийнейджърката. 

Пред наш репортер той заяви, че от седмица насам семейството му полага грижи за животното, чийто стопанин е негов приятел. По-късно днес се очаква собственикът му да дойде, за да го вземе от апартамента.

"Никога преди не сме гледали кучета. Жената и дъщеря ми са много изморени. Тази нощ не са спали. Знаете как е с малко животно - изяде балатума, чехли, всичко, което намери", разказа мъжът. "Дъщеря ми учи за изпити. И на тях не им е лесно. Но тази вечер ще дойдат да го вземат", допълни мъжът. Той сподели още, че животното ще бъде гледано в къща с двор в село Войводиново. Според мъжа кучето е от "вълча порода". 

Той дори покани репортера ни в дома си, за да се уверим, че кучето е в добро състояние. На прага обаче бяхме посрещнати от съпругата му, която бе категорична, че "никой няма да влезе в дома ѝ" и заяви, че ще подаде жалба в полицията. 

Малко след разговора ни със семейството, кучето отново бе изведено на балкона, а женски викове и лай огласиха целия район. 

Екипът ни се свърза и с ОД на МВР - Пловдив, за да разберем колко сигнала са постъпили до момента и извършена ли е била проверка на място. От пресцентъра отговориха, че е постъпил един сигнал на телефон 112 около 18:30 часа снощи. Служители на полицията се свързали с неговия подател, за да уточнят детайли и да посетят семейството. То  обаче не било открито на адреда. Подателите на сигнала не са върнали обаждане на униформените, за да установят фамилията на семейството и номера на апартамента, в който живеят, твърдят от полицията. От там допълват, че са готови да предприемат повторна проверка, ако разполагат с всички детайли. 

Очаквайте подробности!