Ежедневно боклуци се изсипват пред нов жилищен комплекс край Колодрума, сигнализира ни читател на TrafficNews.bg, който живее в сградата.  По думите му през сутрин пред входа могат да се видят чували с битови отпадъци, друг път със строителни и какво ли още не.  

Слагайки ги пред входа, явно живеещите в комплекса се надяват сметоизвозващата фирма да се смили над тях и да им изхвърли отпадъците, макар да не са на обозначените места.

„Защо, другари селяндури, си купувате апартаменти в комплекси от затворен тип , с денонощни охрани, видео наблюдение и всички екстри, при условие че си изхвърляте боклука пред вратата на входа ? Живейте си в землянките , носете си гумените ботуши и си газете в боклуци колкото ви душа иска.Използвам думата "селянин" не като обидно обръщение към човек, роден и отраснал на село , а като наложен израз в книжовния ни език за манталитет и начин на държание“, пише гневният ни читател.

Глобите за нерегламентирано изхвърляне на боклуци под тепетата са сериозни. За физически лица те могат да стигнат до 2000 лева, а за юридически до 5000 лева.