В истински рай за клошари и декор за следвоенен филм е превърнат тротоар в центъра на Европейската столица на културата, видя репортер на TrafficNews.bg.

Някой, който живее на ул. „Софроний Врачански” около № 16, е направил основно почистване на мазето и тавана. Чистникът, типично по български, с щедра ръка е захвърлил всичко излишно на улицата! Не в казана, а по тротоара.

На мястото за преминаване на пешеходци се валят: демодирани кожуси от естествена овча кожа и зимни якета, стари одеяла, включително родопски, кашони пълни с всякаква покъщнина, маратонки, завивки и т.н. – който каквото си хареса.

За бунището на улицата ни сигнализираха и читатели, които не са могли да минат по тротоара днес по обяд.

Прекрасна гледка като за центъра на града, нали!?

От администрацията напомнят, че при почистване на подобни помещения е необходимо да се поиска съдействие от комуналните фирми за поставяне на голям контейнер.

Също така, в града има достатъчно благотворителни организации, които знаят как да оползотворят вещите годни за използване.

TrafficNews.bg благодари за активното гражданско отношение на всички читатели, които ни изпращат снимки и видео на нередностите. Ако и вие имате снимки, видео или информация за каквито и да било нарушения – изпращайте ги на имейл: redaktor@trafficnews.bg.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg