Кьоркютук пияна жена облекчи нуждите си в средата на оживена улица в пловдивския квартал „Тракия”. Това сигнализира пловдивчанка, станала свидетелка на нелепата ситуация.

Подпийналата дама без срам и всякакви задръжки смъкнала панталона си, след това бельото и се изпишкала до предната гума на паркирала кола. Това възмутило десетките хора, преминаващи в района. Случката се разиграла около 19 часа.

По думите на читателката ни в близост до импровизираната „пикалня” има заведение, а малко по-встрани - и офис с тоалетна.

„Не мисля, че е редно да го прави пред магазините и офисите ни или пред колата на някого”, възмущава се пловдивчанката.

Други свидетели обаче намериха за нормално поведението на пийналата жена. Те дори се пошегуваха, че подобни неща могат да се забележат в Западна Европа. Там дори имало закон, който позволява на водач на МПС да спре колата си и да се "облекчи" на пътя, но само ако едната му ръка е подпряна на колата.

Шегата настрана. В голям европейски град подобни действия, без значение дали се касае за жена или мъж, се наказват със солена глоба.

В Ротердам - Холандия, глобата достига до 50 евро. Властите в града са измислили лесен вариант, за да ограничат пикаещите по улиците. В централната част и около нощните заведения са поставени метални или пластмасови открити писоари. Те са оборудвани и с течаща вода и хората не се притесняват да ги ползват. Съоръженията са пригодени предимно за мъже и благодарение на тях случаите на облекчаващи се по улиците са намалели драстично.

Пиянските изцепки на нежния пол не са нещо случайно в града под тепетата. Преди време ви показахме, как пияна жена въртя кючеци в средата на платното пред Централна гара. На разделителното островче тя показа танцувалните си умения, клатушкайки се напред и назад. Колите е заобикаляха, надуваха клаксон, но това не смути пловдивчанката.

Още за кръшните танци на пияната дама може да видите ТУК