Пловдивчанка неволно стана свидетел на вандалска постъпка от страна на възрастен мъж в квартал "Христо Смирненски". След като забелязала, че цъфналото дръвче пред къщата й ден след ден губи своята красота, тя решила да прегледа камерите, за да разбере какво се случва. 

Читателка споделя пред Trafficnews, че е останала без коментар след това, което е видяла.

Действието се развива на улица "Атон" 48, а на видеото ясно се вижда как мъж на преклонна възраст се приближава до дървото сорт "Японска вишна" и отчупва един от клоните му. 

Това обаче явно не му стига, защото той продължава с осакатяването. Извива цялото дърво, за да стигне до горната му част, където има цъфнали цветове и отчупва и тях. След това той най-безцеремонно си продължава по пътя.

"Японската вишна ние си е купихме и засадихме с разрешение на Общината, но нямам идея как ще я опазим...Това се случва за втори път, а вече четири клона ги няма!" - възмутена е пловдивчанката. 

Цветовете на Японската вишна са известни с пленителна красота и великолепие от нежно преливащи бялорозови багри. Това дърво се е превърнало в символ на Япония, а вишневият цвят се смята за национално цвете. 

Най-интересното е, че с цветовете не се правят лечебни мехлеми..., нито пък могат да се засадят и на поникне друго дръвче. Тези факти сочат, че възрастния мъж просто е решил да освежи с цвят и аромат дома си, но с цената на какво...

Единственото хубаво в цялото видео е, че въпросният господин спазва поне една част от наложените мерки и е излязъл навън с предпазна маска. 

Припомняме, че цветният пролетен Пловдив от ден на ден става все по монохромен. Едни влагат труд и грижа, за да облагородят градската среда, а друга част от тях решават, че цветето има мисия - да радва само тях. 

Срамно е, че голяма част от хората, които крадат цветя от малките спретнати дворчета пред блоковете или от саксиите пред търговски обекти, са възрастни.