Компрометирана пътна настилка на улица "Скопие" застрашава безопасността на шофьори и пешеходци. Огромни дупки са зейнали на кръстовището с улица "Индустриална", а паветата буквално "изхвърчат" от местата си всеки път, когато биват застъпени от преминаващи автомобили. Част от тях се търкаля по пътното платно, а друга бива преместена на тротоара от преминаващи пешеходци. 

Вчера читател на Trafficnews.bg станал свидетел на потресаваща гледка - автомобил застъпил едно от паветата и го изхвърлил чак в градинката на отсрещния тротоар.

"Добре, че в момента от там не преминаваха хора- иначе фаталният край за някого щеше да е неизбежен", разказва очевидецът. По думите на местни жители подобни опасности дебнат на почти всяко кръстовище в района. До преди дни гледката на кръстовищата на улица "Братя Бъкстон" със "Скопие" и "Даме Груев" била също толкова покъртителна. 

Припомняме, че преди няколко дни двата компрометирани участъка бяха закърпени. Наш репортер се свърза за коментар с кмета на района Борислав Инчев, който увери, че ремонтни дейности ще бъдат извършени и на въпросното кръстовище.

"Засега е планирано за уикенда. В тези случаи сме длъжни да съгласуваме дейностите с ОКТ, тъй като за затварянето на пътното платно е необходима промяна в маршрута на автобусите", сподели той. Според него подобни проблеми ще стават все по-наболели до приключване на ремонтните дейности на булевард "Кукленско шосе".

"Целият трафик се пренасочва по улиците "Даме Груев" и "Скопие", които не притежават необходимата основа, за да издържат на тежкотоварните превозни средства. В резултат се рушат", каза още кметът. Той допълни, че затварянето на кръстовищата с цел закърпване на дупките ще се планира за почивните дни, за да не бъде утежняван допълнително трафикът по малките улички. 

Междувременно проектът за рехабилитация на една от най-разбитите улици в града - "Даме Груев", все още очаква финансиране. Засипването на огромните ями с пясък е само временно решение, смятат местните.

"Тези дупки се отварят за четвърти път тази година. Подаваме сигнали и чакаме по 15 дни, за да дойде някой да ги закърпи", коментират очевидци.

Затварят улица „Даме Груев” в Пловдив за ремонт, но не този, който всички очакватЗа два дни ще кърпят паважа по разбитата отсечка, автобус с променен маршрут