Автомобил на природозащитната федерация „Зелени Балкани” активно замърсява пловдивските улици. Снимки ни изпрати наш разгневен читател, който твърди, че брандираното превозно средство стои изоставено на това място повече от една година. Колата се намира в квартал Кючук Париж на улица "Васил Ихчиев".

Пред TrafficNews той допълни, че от автомобила липсва предния номер и изтичат масло и антифриз, като по този начин замърсява средата край блока. 

С апел се обръща и към природозащитната организация, като ги призовава да правят по-малко излети в горите и да предприемат мерки относно изоставения автомобил.

Федерацията „Зелени Балкани” има за цел да се грижи за околната среда и опазването на редките видове и местообитания. Това е най-старата природозащитна неправителствена организация в България.

Екип на TrafficNews се директора по развитие на организацията „Зелени Балкани”,той обясни, че автомобилът не е бракуван и е паркиран на разрешено от общината място. Относно теча на масло и антифриз каза, че на колата и предстои ремонт и тези проблеми ще бъдат отстранени. „Смятаме да използваме автомобила поне още 7-8 години”, допълни той.