Забързана пловдивчанка шофира между пешеходци и велосипедисти на тротоар в Пловдив. За това сигнализира читателка на TrafficNews, която е попаднала на абсурдната гледка. Случката се е развила от южната страна на тротоара на бул. „6-ти септември”, като освен по тротоара, шофьорката се е движила и по велоалеята.

„Както вървяхме и на тротоара изскочи един автомобил, който шофираше право към нас. Бяхме с малко дете и веднага се дръпнахме, защото щеше мине през нас, но в този момент шофьорката натисна спирачки, изчака ни да подминем и продължи. Разбира се аз реагирах и веднага изкарах телефона, за да заснема абсурдната й постъпка”, разказа читателката ни.

Тя допълни, че доста често попада на шофьори в града, които превземат тротоарите и ги превръщат в паркинги, но водач, който си шофира най-спокойно на мястото, предназначено за пешеходци и велосипедисти е прецедент.

„Този район е изключително оживен, тя явно изобщо не осъзнава какви могат да бъдат последствията от действието й. Там преминават деца, възрастни хора, които се отбиват до търговиите и маневрите й са рискови. Вече дори и тротоарът не е безопасно място за пешеходците, надявам се органите на реда да си свършат работата”, завършва нашата читателка.

Ето и видеото към абсурдната случка: