Опелът, зарязан от водача му след катастрофа на булевард „Пещерско шосе” в Пловдив, стоеше край мястото на инцидента почти 2 седмици без някой да го премести. Червеният автомобил бе зарязан в тревната площ край Хирургиите като един същински паметник на културата на българския шофьор.

Защо паметник? Ами колата да бе стояла там ден, да бе стояла два, ама не – никой не я беше местил от 20 февруари, когато стана катастрофата. При инцидента се удариха опелът и ауди. След сблъсъка опелът беше със спукана гума и изкривена джанта. Шофьорът, по незнайни причини, реши да го зареже в тревната площ вместо да викне пътна помощ и да си вземе колата.

И така почти две седмици колата „красеше” района. През това време някой й беше лепнал и фиш. Лош късмет за шофьора - не само е участвал в катастрофа, но сега трябва и глоби да плаща.

Хубавото поне е, че автомобилът вече е преместен. Че сме силни шофьори само на приказки, но редовно правим инциденти, е ясно – статистиката го показва. Но не е необходимо и край улиците и булевардите да стоят блъснати автомобили, които да ни напомнят това. Или е?