Опасно дърво всява страх у редица пловдивчани, жители на район „Централен”. По улица „Богомил” минувачи преминават в страх, дали всеки момент голямото дърво няма да се сгромоли на главите им. Действително от предоставените до медията ни снимки, ясно си личи, че дървото се крепи едва-едва.

„Дървото е силно наклонено и е надвиснало над входа за паркинг пред жилищните блокове. Под опасното дърво всекидневно преминават автомобили и хора. Дървото се намира непосредствено до жилищен блок и според мен много скоро ще падне от тежестта си. Сигнализирал съм и Община Пловдив, район Централен, като кметът незабавно издаде заповед за отрязване на дървото”, пише до редакцията на TrafficNews читателят ни.

Действително такава заповед е била издадена. Въпросното дърво е включено в графика на ОП „Градини и паркове”.  От предприятието съобщиха пред наш репортер, че до края на месеца, опасното дърво ще бъде премахнато.

По думите на пловдивчани, още преди месеци е трябвало дървото да се отреже. То е в това положение още от миналата година. Оказва се, че от отдел "Екология" към Общината се определя графикът за подрязване или премахване и една такава процедура може да се проточи с месеци.

В рамките на седмица, две дървета паднаха и премазаха общо пет коли в Пловдив.  Дърво се разцепи и затисна 4 коли на ул. "Орловец" в края на ноември. Материалните щети върху колите бяха големи, но поради навременната и професионална реакция на униформените клонът бе нарязан и автомобилите бяха освободени за по-малко от 10 минути. Единият автомобил, марка "Мерцедес" бе със смачкан покрив, а клон бе счупил едното странично стъкло и навлязъл буквално в купето на колата.  "Мицубиши" бе със смачкан покрив, а клонът се бе подпрял точно върху него. Другите две коли са със сравнително по-малки щети. 

Създадена бе светкавична организация за разчистване на паркинг пространството от странични коли, а сигналът за произшествието веднага бе предаден на всички отговорни институции. 

Дърво се разцепи и падна върху 4 коли в ПловдивКлон е влязъл в купето на "Мерцедес"

Седмица по-късно 40-годишна топола премаза лек автомобил „Опел Астра“ на метри от Професионална гимназия "Асен Златаров“ на улица „Лев Толстой“.

На метри от училище: 40-годишна топола премаза кола в ПловдивИздирват собственика на автомобила