Окървавени ръкавици, спринцовки, системи и всякакви медицински консумативи са изхвърлени в зелените площи, на метър от контейнерите, до Транспортна болница. Читател на TrafficNews сигнализира за грозната гледка, с която се е сблъскал в сряда сутринта.

До контейнерите се търкаля дори цяла система за вливане на разтвори , заедно с иглите. Наоколо има и марли, тампони и хартии. Опасните медицински отпадъци са смесени с боклуци от бита, които също са метнати на земята.

„Пасторалната” картина се допълва от кашони и опаковки на фирми, предлагащи пакетирани храни.

Видно от снимките място в металните казани има, а каква е причината за отпадъка отвън, никой не знае. Едно обаче е факт – лечебните заведения нямат право да изхвърлят медицинските консумативи в контейнери за битова смет.

По думите на нашите читатели, ръкавиците, спринцовките и системите са пристигнали до поляната от близката болница.

В болниците отпадъците често се поставят в изолирани жълти кофи за колички на сигурно място. Тези контейнери обикновено имат номера, които са надписани и службите за спешна помощ знаят, че това са медицински отпадъци. Събирането на клинични отпадъци се предава на частни предприемачи, които отговарят за тяхното унищожаване.