Прокарване на нова пътна връзка, която да свърже улиците "Удрои Уилсън", "Бъндерица" и "Крайна" в пловдивския квартал Столипиново налага събарянето на 40 къщи. Всички те са незаконни и до месеци ще им бъдат пратени багери.

"Почти на финала сме. Предстои да опишем още няколко постройки, вдигнати без разрешение върху общинска земя на ул. "Бъндерица". Следва издаване на констативни протоколи и изготвяне на количествено-­стойностна сметка за сумата, необходима за събарянето", обясни кметът на район "Източен" Николай Чунчуков.

Той уточни, че нарочените къщи са между 36 и 40, пише "24 часа". "В близките дни със "Социално подпомагане" ще обследваме колко хора живеят в тези сгради и къде да бъдат настанени. Ако се окаже, че имат и други жилища, моментално пристъпваме към събаряне", категоричен е Чунчуков.

По думите му те попадат в новото трасе, което трябва да осигури бърза транспортна връзка между "Тракия" и северната индустриална зона. Живеещите на "Бъндерица" се заканват с живи вериги и лягане под багерите. Заканват се, че кръв ще се лее, но няма да си дадат къщите. Признават, че са ги построили без надлежните разрешения и досега данъци не са плащали. Но се заричат, че няма да позволят събарянето им.