Пловдивчани се принуждават да разчитат пътен знак сложен с „гръб” към посоката на движение.  Жителите на града под тепета и гостите дошли, за да разгледат най-стария град в Европа могат да бъдат глобени за неспазване на знак забраняващ паркирането и спирането за престой.

Но големият въпрос е къде точно е разположен този знак и неговото местоположение съобразено ли е с Закона за движение по пътищата. Уви, от снимките ясно се вижда, че въпросният знак е поставен на еднопосочна улица, но не в посоката на движение, пътното предписание забранява паркирането на автомобили движещи се срещу посоката определена от предходен знак за еднопосочна улица.

За поредния абсурд ни сигнализира читател на TrafficNews, който е потърпевш. Той разказва, че компетентните служители раздават санкции на нарушителите на знака, въпреки че той не е поставен правилно и на практика е невъзможно да бъде видян и спазен.

Забранителната табела се намира на улица „Петко Каравелов” в центъра на Пловдив в тази половина на улицата, която излиза на бул. „Марица”

Това е знак В27 "Забранени са престоят и паркирането", той се поставя напречно или успоредно на оста на пътя или поне така пише в закона за движение по пътищата.