Спомняте ли си главата от книгата „Пипи Дългото чорапче“, в която червенокосата героиня е „нещотърсач“? Е, ролята, която Астрид Линдгрен е отредила за своята малка чаровница почти се препокрива с мисията на екипа на TrafficNews.bg, който издири 10 впечатляващи артикула, които можете да си купите от интернет сайтове за свободна търговия. Продавачите са нашенци, които в носталгия по битпазара са решили да превърнат интернет в улично тържище. Уточнението, което трябва да бъде направено, е че въпросните оферти минават преглед и одобрение от администраторите на сайтовете за свободна търговия. Ако бъдат разгледани нелегални сайтове, в които не се налага мониторинг и цензура, класацията би имала доста по-различен вид.

Вижте на какво се натъкнахме и имайте предвид, че предложенията са толкова разнородни, че трудно могат да бъдат класирани. Златният медал обаче със сигурност отива при:

 

 

Да, да. Разтъркването на очи няма да помогне. Крокодилски зъб, автентичен? Дали ще си го сложите на врата, или ще го използвате против уроки, оставаме да прецените сами. Продавачът прилежно е упоменал произхода на находката – Тайланд. Дължината му е 4 см, дебелината в основата - 1.3 см. Зъбът е един, побързайте!

 

 

Условното второ място присъждаме на конско месо. Това е продукт, върху който държавата не е наложила контрол. Тъй като българинът, за разлика от италианеца, за когото крехкото месце е деликатес, гледа на подобен тип ястие като на светотатство спрямо конете - цената на кило е само 6 лева. Рекламира се като подходящо за спортисти поради малкото мазнини и високи нива на протеин. Единственото, което притеснява екипа ни е как ще пътува месото от Варна към страната – по куриерска фирма в хартиено пакетче? Е, и други аспекти от офертата ни вълнуват: дали мръвката е проверена и купувачите получават документ, на който личи срок на годност. 

Дали ги изпращат живи? Май това е първата мисъл, която минава през главата на човек, щом види офертата. Упоменатата цена е 0,30 стотинка, но не се уточнява за брой или за друга вид разфасовка. Всеки бизнес трябва да бъде промотиран, а отчитаме, че този за развъждане на хлебарки... едва ли е най-атрактивният. И все пак, ако решите да си купувате студенокръвни домашни любимци, това е точното предложение за вас. Удивително… и изгодно!

 „Какво е шунгит и ползите от него...“ за малко не влезе в челната тройка. Само по себе си заглавието е меко казано нетипично за търговски оферти, но вероятно е целяло да провокира потребителски интерес. Забавлява ни описанието към обявата, в което се дава отговор на горепоставения въпрос, но за да се потвърди обществената значимост на продукта се посочва и източник за справка – телевизионно предаване от 2014 година, в което доктор разказва за ползите от него. Дали авторитетът е убедил купувачи, не знаем, но поне да ви информираме какво е това чудо: „Шунгит е минерал, който се добива единствено в Република Карелия в Руската федерация.“. С какво количество от него можем да се запасим срещу скромната сума от 8 лева, остава мистерия.

 

Тук има рязка смяна на курса, а с него и на подхода. За тази оферта мълчим, красноречиво говори самото описанието под снимката:

„Представяме ви уникален продукт за жени - най–хитовият Германски лайф–стайл аксесоар. Той изключително ясно и безапелационно демонстрира себе си като продукт, който невероятно бързо и силно покачва нивата на истинските сексуални вибрации, които се пораждат във всеки един мъж, докоснал се до неговата мощна поразяваща сила. В началото на въздействието му мъжете биват въвлечени в една атмосфера на бързо сприятеляване, разговорливост и пълно предразположение, което много скоро преминава в състояние на еротична неустоимост, изпълваща ги с необуздани сексуални тръпки и демонстративна похотливост.

Тоталното превъзходство на този феромонен коктейл за безпрецедентна женска неустоимост се дължи основно на изключително точната му и специална селекция от видовете и количествата на феромоните в нея, както и от агресивно високата им концентрация.

Силното му “поразяващо действие“ основно се изразява чрез повишаване нивата на тестостерона в мъжете с до 150%, като ги прави изключително подвластни на жената, която ги употребява. Мъжката физиология се променя и те стават по-внимателни, изостря се селективното им внимание за еротични стимули, повишават си оценката за привлекателност към жената, като я възприемат за неустоимо по-атрактивна, по-сексапилна и желана.

Остротата на съблазняване, изкушение и привлекателност, съответстваща на този микс, го превръщат в супер мощен сексуален магнит и напълно заслужено получава високи клиентски адмирации.“

 

 

Пловдивчанин предлага колекция от 9 различни гипсови отливки на известни скулптурни модели. Той ги представя като подходящи модели за рисуване, скулптура или украса. На нас идеята да украсяваш с черепи ни се струва доста екстравагантна, но за любителите на злокобна атмосфера може би това е артикул-находка.

Има различни видове отливки, при закупуване поотделно цените са: човешки череп - 80 лв.; човешки нос и устни - 50 лв.; човешко око - 50 лв.; 

С описание: "Метално влакче-играчка от шоколадово яйце от 1980г. Влакчето се движи и е в отлично състояние." Според запознати превозва и пътници. Как обаче ще се определи от кога датира 35-левовото влакче? Такава процедура вероятно изисква специална експертиза. 

Пловдивчанин продава манекени два броя-мъжки и дамски със стъклени стойки, перлено-бял цвят в отлично състояние и... полуроботи. Това може би е някакъв магазинерски жаргон, с който не сме запознати, а вие?

Асеновградчани явно ядат много банани, че този мъж е успял да събере цели 200 кашони от екзотичните плодове. Обявява ги като запазени и здрави и им търси по левче на бройка. Представяме си как ще ги праща по куриер по единично. 

Нашумялата преди години гривна за подобряване на физическите показатели се търгува от частно лице, ситуирано в Стара Загора. Но трябва да направим уточнение - очевидно родният елит чак сега разбира за нея. Премиерът Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Преслава, Коко Динев и Васил Божков са отскорошни потребители на чудодейния аксесоар, според описанието на офертата. И разбира се: НАСА е намесена! Вижте повече в оригиналния текст на обявата: 

"Power Balance са тествани от астронавти. По лечебното бижу се е запалил дори американският президент Барак Обама. Не я свалят от ръцете си голф звездата Тайгър Уудс, легендарният актьор Робърт де Ниро, Дейвид Бекъм, както и Кристиано Роналдо. Аксесоарът е разработен от НАСА, гарантира спокоен сън. Освен че премахва натрупаната негативна енергия, Биогривната регулира кръвното налягане и поддържа тонуса на човешкия организъм. Новият хит Power Balance вече е несменяем аксесоар за вътрешния министър Цветан Цветанов и главния прокурор на републиката Борис Велчев, премиерът Бойко Борисов също притежава чудодейната гривна и скоро ще я сложи. Не само политици са зарибени по новата мания. Вълшебните гривни вече красят ръката на фолк фурията Преслава, както и на колегите й Емануела и Тони Стораро. Бизмесмените Васил Божков и Коко Динев също са изпробвали лечебните им свойства."

Виктория Петрова, TrafficNews.bg