Входът на ВМИ - Пловдив на бул. "Васил Априлов" е едно от любимите места на такситата - "копърки", които ежедневно са там на лов за клиенти. Жълтите коли са нашарени с радио - номера на несъществуващи таксиметрови компании и карат на тарифи сходни с тези в Лондон или Париж. ВМИ е предпочитана дестинация за копърките, защото клиентите, които излизат от болницата са разтревожени за здравето си или за свои близки  или пък не са от града. Обикновено разбират, че са хванали грешното такси едва когато пристигнат на адреса и видят двуцифрена сума на дисплея на апарата. 

Но това очевидно не е достатъчно! В опита си да се доберат до поредната жертва, таксиметровите шофьори безпардонно нарушават правилата за паркиране на оживения булевард. Читател на TrafficNews.bg ни изпрати снимка, на която се вижда как "копърката" е спряла въху пешеходната пътека пред болницата. Така не само препречва пътя на пешеходците, които минават про тротоара, но и запушва пътя към Спешното отделение, където се качват линейките.

"Това минава вече всякакви граници. Не стига, че ДАИ и КАТ не ги закачат, но и вече спират, където си решат!" пише  възмутеният Красимир Сотиров, който ни изпрати снимката.