Булевард "6-ти септември" се оказа тесен за пловдивски шофьор, който решил да избегне обедния трафик, като шофира в насрещното платно. За случката сигнализира читателка на Trafficnews.bg, която останала потресена от видимо неадекватните действия на водача. 

"Чакам си аз на светофара между "6-ти септември" и "Цар Борис Обединител", в посока съда. Поглеждам надясно и виждам този господин, който изглежда чака същия светофар в същата посока, само че от другата страна на разделителната ивица! На седалката до него стои видимо притеснена госпожица, която изглежда се опитва да го навигира така, че да излязат невредими от тази главоблъсканица," пише възмутената пловдивчанка до редакцията ни.

Жената веднага посегнала да снима нарушителя. През това време обаче срещу него се появили няколко автомобила, прииждащи откъм Тунела. За да избегне челен сблъсък, шофьорът трябвало да се изнесе по възможно най-бързия начин. Затова предприел десен завой в посока Водната палата, разбира се при червен сигнал на светофара. 

"Недоумявам как е възможно да се озовеш в насрещното платно и да създадеш толкова опасна ситуация за шофьорите срещу теб, както и за човека, возещ се до теб. Ежедневно ставаме свидетели на стотици нарушения, но това граничи с пълно безумие," обяснява свидетелката.

Минути след получения сигнал, в редакцията ни постъпи и втори. Както личи от снимката, двата случая са идентични, но вместо син автомобил, читателят ни е уловил лъскава червена мазда със софийска регистрация. Колата е "кацнала" в насрещното платно на булевард "Кукленско шосе" и изглежда изчаква сигнала на светофарната уредба. Зад волана седяла жена, разказва очевидецът. Според разказа му, дамата решила да си спести един обратен завой, като обърне насред булеварда.