Шофьор на автобус се размина на косъм от произшествие, след като направи недообмислен опит да заобиколи тапа. Сцената се е разиграла в ранните часове на деня на улица "Македония", съобщава читател на TraffiicNews.bg.

"Сутрин, пиков час, километър задръстване и ... автобус, движещ се срещу теб като камикадзе в твоята лента. Какво по хубаво начало на деня?", пита риторично очевидецът. След като извършил рискованата маневра, водачът на автобус №1 се разминал на косъм от това да удари автомобила му. Единствено бързата реакция на шофьорите, които все пак са "направили път" на тежкотоварното возило, е предотвратила по-нататъшни затруднения в движението. 

Свидетели на абсурдната ситуация припомнят, че изпреварването на улица "Македония" е забранено, видно от пътната маркировка. Поведението на водача те определиха като безотговорно, имайки в предвид натоварения трафик и фактът, че обикновено в сутрешните часове автобусите са пълни с пасажери. Видно от снимките, във въпросния автобус се возят и много правостоящи пътници.